O NAS

DOSTAVASADIK.SI - ekskluzivna spletna prodaja slovenskih sadik iz vrtnarije Cornus

Lokalna samooskrba je prihodnost

Menimo, da ima Slovenija velike potenciale za samooskrbo, ki jih žal še vedno ne izkoriščamo dovolj, čeprav prinaša veliko koristi za posameznika, lokalno skupnost in tudi državo: varovanje okolja, skrb za zdravje, uživanje hranljivih živil, bogatih z vitamini, boljše gospodarjenje v gospodinjstvu, povezanost z naravo, zmanjšanje odvisnosti od drugih držav, neodvisnost od motenj v globalni oskrbi, razvoj podeželja, skrb za urejeno okolico…

Ljudje stalno iščemo nove in nove rešitve, kako pripeljati naravo v svoj dom, priti do lastnega koščka zemlje in na njej pridelati nekaj ‘svojega’. Danes je zaradi možnosti, ki jih ponuja splet, samooskrba enostavnejša kot kdaj koli prej. Gre za učinkovito pot za izboljšanje kakovosti življenja sodobnega človeka. Že od prazgodovine namreč velja: “kar ustvarijo naše roke, ima za nas tudi posebno vrednost. “

Vrtnarija Cornus - slovenske sadike

Sadike zelenjave in vrtnin iz osrčja Prlekije

Rastlinjaki družinske vrtnarije Cornus se raztezajo v osrčju Prlekije, v Križevcih pri Ljutomeru. V njih družinski člani in pridne roke domačinov vzgajajo sadike zelenjave, jagod, vrtnin in zelišč, ki so pridelane na naravi prijazen način. Naše sadike tako niso gensko spremenjene, so brez virusov, bolezni in najpomembneje – najvišje kakovosti. Prilagojene so slovenskim klimatskim razmeram in testirane v Sloveniji. Sadike tekom rasti so skrbno pregledane in predane v prodajo takrat, ko so v najboljši razvojni fazi za sajenje.

V Sloveniji imamo zelo strogo zakonodajo pri vzgoji sadik in strog fitosanitarni nadzor. To je najboljša popotnica za pridelavo zdravih zelišč in domače zelenjave.

Slovenske sadike Cornus

Zato nam lahko zaupate…

Zagotovo želite v vašem vrtu saditi zdrave domače sadike zelenjave in vrtnin, ki niso gensko spremenjene in so pridelane v domačem okolju.

Natanko takšne – kvalitetne slovenske sadike so na voljo tudi preko naše spletne strani dostavasadik.si.

– Vse sadike vrtnin so vzgojene v Sloveniji, v osrčju Prlekije, kar pomeni, da so prilagojene našim klimatskim razmeram in testirane v Sloveniji.

– Sadike rastejo v zelo kvalitetnem rastnem substratu, ki sadikam omogoča optimalno rast in razvoj korenin. Tekom rasti so skrbno pregledane in predane v prodajo takrat, ko so v najboljši razvojni fazi za sajenje.

– Sadike manj obremenjujejo okolje, saj je pot do kupca krajša, kot pri sadikah, ki pridejo iz tujine. Transport iz tujine je dolgotrajen proces, ki posledično škoduje sadiki.

– Naše sadike so vzgojene po standardih slovenske zakonodaje, medtem ko so sadike iz tujine največkrat tretirane s pripravki, ki so v Sloveniji prepovedani, saj imamo pri nas zelo strogo zakonodajo glede uporabe fitofarmacevtskih sredstev.

– Z nakupom podpirate domače slovensko gospodarstvo in slovenske družine.

– Sadike vam dostavimo najkasneje v 24 urah (največkrat pa že isti dan) od odpreme v vrtnariji Cornus – s čimer zagotovimo, da v vaš dom pridejo zdrave in sveže.

Pred 50 leti je bila samooskrba v Sloveniji skoraj 80 odstotna, zdaj pa smo odvisni predvsem od uvoza in to zelenjave, ki sicer lepo uspeva tudi pri nas. Z lastnim zavedanjem lahko to spremenimo!

ZAKAJ KUPOVATI PRI NAS?


Slovenska kakovost

Sadike zelenjave in vrtnin, ki se prodajajo v naši spletni trgovini, so vzgojene v osrčju Prlekije, po najvišjih standardih slovenske zakonodaje.

Hitra dostava

Z dostavno služba se trudimo, da je dostavni čas čim krajši (24 ur od odpreme iz vrtnarije). Zato so sadike na vaš dom dostavljene sveže in polne življenja.

Podpiramo lokalno

Slovenske sadike so okolju prijazne, saj je njihova transportna pot krajša. Z nakupom spodbujate domače gospodarstvo.