Košarica

Sadike za vrt, ki so zdrave in niso gensko spremenjene

Zagotovo želite v vašem vrtu saditi zdrave domače sadike za vrt, ki niso gensko spremenjene in so pridelane v lokalnem okolju. Domače sadike so manj obremenilne za okolje in testirane v Sloveniji. Ste vedeli, da so vrtne sadike iz tujine lahko tretirane s pripravki, ki jih v Sloveniji ne uporabljamo in so že več let prepovedani?

Kje se gojijo zdrave sadike za vrt, ki so na voljo v naši spletni trgovini?

Rastlinjaki družinske vrtnarije Cornus v Prlekiji se raztezajo sredi čudovite narave v bližini Gajševskega jezera. V tem prekrasnem delu Slovenije so doma največji pokriti rastlinjaki za pridelavo sadik za vrt. V njih družinski člani in pridne roke domačinov vzgajajo domače sadike, ki so pridelane na naravi prijazen način.

Slovenske sadike Cornus
Rastlinjaki družinske vrtnarije Cornus v Logarevcih pri Ljutomeru

 Sadike Cornus so zdrave in niso gensko spremenjene

Sadike Cornus, ki jih proizvajajo v slovenski vrtnariji niso gensko spremenjene, so brez virusov ter bolezni in vrhunske kakovosti. Vrtne sadike so prilagojene našim klimatskim razmeram in testirane v Sloveniji.

“V Sloveniji imamo strogo zakonodajo pri vzgoji sadik in strog fitosanitarni nadzor. To je zagotovo najboljša popotnica za pridelavo zdravih zelišč in domače zelenjave.”


Sadike za vrt Cornus niso gensko spremenjene.

Več kot 15 milijonov domačih sadik letno

S pomočjo slovenskih sadik Cornus so povečuje samooskrba Slovenije. Tako se zmanjšuje uvoz sadik iz tujine, ki so lahko tretirane s pripravki, ki jih v Sloveniji ne uporabljamo. V vrtnariji letno pridelajo več kot 15 milijonov sadik za vrt, kar kaže na to, da imajo vrtičkarji radi njihove sadike. Poznajo potrebe kupcev, tako da se nakup domače sadike, ki ni prišla iz tujine, zagotovo obrestuje.


V vrtnariji Cornus letno pridelajo več kot 15 milijonov sadik in so vodilni slovenski pridelovalec sadik za vrt.

Sadike za vrt rastejo v najboljših pogojih

Sadike rastejo v zelo kvalitetnem rastnem substratu, ki omogoča sadikam optimalno rast in razvoj korenin. V družinski vrtnariji iz Prlekije imajo tehnološko zelo napreden način vzgoje sadik, ki se lahko primerja z vsemi tujimi vrtnarijami.  Solate so pripravljene za prodajo že slab mesec pa setvi, prideluje pa se tudi sadike paradižnika, jagod, paprike, čebulnic, zelišč, zelja, cvetače in vse ostale, ki jih sadimo v domači vrt.

Sadike jagod za vrt
Sadike jagod za vrt rastejo v najboljših pogojih.

Najsodobnejši način za gojenje sadik zelenjave v Sloveniji

Vse sadike se razvijajo v manjših platojih, kar zmanjša možnost okužb sadik. Tako so sadike zdrave in vam omogočajo bogat domač pridelek. V rastlinjakih je urejen najsodobnejši način za ogrevanje, zračenje in zalivanje sadik. Za to poskrbi računalniško voden sistem. Vsaka sadika je tako oskrbljena z zadostno količino vode, ustrezno temperaturo, poskrbljeno je tudi za primerno osvetlitev.

Zalivanje sadik za vrt
V rastlinjakih je urejen najsodobnejši način za ogrevanje, zračenje in zalivanje sadik za vrt.

Skrbna nega in pridne roke domačinov

Ljubezen do rastlin je izražena tudi s skrbno nego. Za sadike skrbijo zaposleni iz lokalnega področja. Z nakupom domačih sadik tako podpiramo številne slovenske družine, ki živijo v Prlekiji in okolici. Denar tako kroži v Sloveniji in ne v tujini, kar je zelo pomembno za lokalno gospodarstvo in prebivalstvo.

Vrtnarija Cornus - slovenske sadike
Pridne roke domačinov delajo s sadikami skrbno in z ljubeznijo.

Vse sadike za vrt se pred prodajo vedno skrbno pregleda

Sadike Cornus se presajajo strojno in ročno, rastline tudi sejejo. Skrbne roke domačinov poskrbijo za to, da je vsaka sadika ravno takšna, kot si jo želi vsak vrtičkar. Vse sadike se skrbno pregleda in posreduje v prodajo takrat, ko so v najboljši razvojni fazi za sajenje.

Nakup sadik slovenija dostava na dom
Vse sadike za vrt se pred prodajo skrbno pregleda.

Domače sadike iz Slovenije so prava rešitev

Pod blagovno znamko Dostavasadik.si se prodajajo izključno Cornusove sadike za vrt. Odbrane so najboljše sorte solate, paprike, paradižnika, kumar, pora in ostalih vrtnin. Zagotovo boste navdušeni tudi nad peteršiljem, pelinom, zeleno, mačjo meto, timijanom in ostalimi zelišči. Sadike so primerno velike, nepoškodovane in pridelane v Sloveniji. Na vsaki etiketi je jasno zabeležena vrsta zelenjave in poimenovanje sorte, kar za sadike iz tujine pogosto ne velja.

Sadike Cornus
Sadike za vrt so iz vrtnarije Cornus predane takrat, ko so v najboljši fazi za sajenje.

Cilji družinske vrtnarije Cornus

Cilj družinske vrtnarije Cornus je povečati domačo slovensko pridelavo sadik in s tem vplivati na manjši uvoz sadik iz tujine. V vrtnariji želijo zaposliti pridne roke domačinov iz bližnje in širše okolice. Tako domačemu kupcu v naši spletni trgovini lahko ponudimo najbolj kvalitetne sadike za vrt na trgu.


Pikiranje vrtnih sadik. V vrtnariji želijo zaposliti še več pridnih rok.

Skrb za manjše obremenjevanje okolja in svežo sadiko

Domače sadike iz Prlekije manj obremenjujejo okolje, saj je pot do kupca krajša kot primeru sadik, ki na trgovske palice pridejo iz tujine. Število sončnih dni v Prlekiji je večje, kar zmanjša tudi porabo energije za ogrevanje. Sadike Cornus so sveže in v najkrajšem času v bližini vseh vas, ki prisegate na zdravo domačo zelenjavo in zelišča. Verjamemo, da vam ni vseeno kakšno hrano zaužijete.

Dostava sadik za vrt
Sadike za vrt, vzgojene v Sloveniji, imajo krajše transportne poti, posledično so bolj sveže in zdrave ter imajo manjši vpliv na onesnaževanje okolja.

Boste izbrali domačo ali tujo sadiko?

Odločitev o nakupu domače ali tuje sadike je na strani kupcev. Vrtičkarji se morajo sami odločiti, katero sadike želijo saditi v domač vrt. V rastlinjakih družinske vrtnarije Cornus se začne vzgoja sadik. Pri vas so nato nadaljuje zgodba gojenja zdrave domače zelenjave, ki jo boste sadili v vrt, rastlinjak, posode, korita ali visoko grede.

sadike solate za vrt


Tudi portal Zeleni svet priporoča:
S sajenjem kvalitetnih, domačih, slovenskih sadik Cornus skrbite, da vaša zelenjava ni gensko spremenjena in tretirana s pripravki, ki v Sloveniji niso dovoljeni. Izbor sort je prilagojen našim klimatskim razmeram. Sadika Cornus je pridelana v Sloveniji in zato manj obremenjuje okolje kot sadika uvožena iz tujine. Domača sadika Cornus je kvalitetna in slovenska.

Vir in avtor vsebine:
Portal Zeleni svet v sodelovanju z vrtnarijo Cornus

Prodaja sadik za vrt & dostava sadik na dom – preverito aktualno ponudbo sadik!

Varna dostava

Sadike so skrbno zapakirane in dostavljene s posebno prilagojeno dostavo direktno iz rastlinjaka.

Zadovoljni kupci

Zadovoljstvo kupcev nam pomeni največ - zato smo vedno na voljo za pomoč ali reševanje težav.

Sveže in zdrave sadike

Vse sadike so pred prodajo skrbno pregledane in predane v prodajo, ko so v najboljši fazi za sajenje.

Garancija na zadovoljstvo

Ker verjamemo v kakovost sadik, jamčimo za kakovost storitve in dostave, vam v primeru nezadovoljstva povrnemo kupnino.