Arašidi

  • Nenavadna in tropska rastlina, ki zraste do 60 cm visoko
  • Sadimo na mesto, kjer ne zmrzuje, v peščeno in dobro odcedno zemljo
  • Sadimo jih lahko v gredo ali v korita
  • Sadike arašidov, ki so na voljo v naši spletni trgovini, so vzgojene v Sloveniji

Ni na zalogi

Te sadike trenutno ni na zalogi. Če želite prejeti obvestilo po e-pošti, ko bo sadika na voljo, se prijavite na obveščanje.

Varna dostava na dom direktno iz rastlinjaka oz. drevesnice.

  • preverjene sorte – prilagojene na naše podnebje
  • specializirana dostava po celotni Sloveniji
  • svetovanje in dodatne informacije: info@dostavasadik.si
Slovenska kakovost

Arašidi so zelo nenavadna in tropska rastlina, ki zraste do 60 cm visoko in ima rumene ali oranžne cvetove. Za optimalno rast potrebujejo temperaturo med 20 do 30°C. Sadike arašidov sadimo na mesto, kjer ne zmrzuje, v peščeno in dobro odcedno zemljo, ki je bogata s humusom in kalcijem. Potrebujejo do 25 tednov od presajanja do pobiranja plodov. Arašidi rodijo pod zemljo, zrelost plodov preverimo tako, da izkopljemo strok ali dva. Sadike arašidov so primerne za sajenje v posodah (kar lahko naredimo že prej) ali v vrt/rastlinjak, ko je zunaj dovolj toplo (ponavadi po prvem maju). Sadike arašidov, ki so na voljo v naši spletni trgovini, so vzgojene v Sloveniji, v vrtnariji Cornus.

Vzgoja arašidov:

Čeprav so dvospolni in se oprašijo sami, je najbolje, če jim pri tem pomagamo, saj cvetijo le polovico dneva. Zato z nežnim čopičem nanesemo pelod iz prašnikov na pestič. Arašid oblikuje tudi podzemne prezbarvne cvetove. Približno 4 dni po oprašitvi iz cveta požene stebelcu podobno tvorbo, ki prodre do 9 cm v tla. Na koncu vsakega takega poganjka se razvije po en strok, v katerem se razvijejo semena. Stroke pobiramo že zelene in jih nato dalj časa sušimo pri visoki temperaturi. Od pravilnega sušenja je odvisna kakovost semen. Arašid najbolje uspeva na toplih, peščeno glinastih tleh, bogatih s humusom in kalcijem. V poletnih mesecih rastlino temeljito zalivamo, 6 tednov po cvetenju pa moramo zmanjšati oskrbo z vodo, drugače stroki v tleh zgnijejo. Dozorela rastlina ima porumenele liste. Previdno jo izkopljemo, poberemo stroke in jih v senčnem prostoru posušimo.

Dodatne informacije

Teža0.198 kg
Razdalja

40 cm

Vzgoja

na prostem, rastlinjak, korita

Pridelek

170 dni

Pakiranje

lonček P10